Ex Libris Muzeum Historii Wawelu - Młodzianowski, Adam (1917-1985).; Muzeum Historii Wawelu (Kraków). ([S. l., 1949)
Pod koroną czteropolowa szachownica, w prawym górnym polu smok pożerający człowieka, w lewym dolnym pióro gęsie i karta papieru. Napis w polu lewym górnym: Ex Libris, w środku: Muzeum Historii, w prawym dolnym: Wawelu. Pod przedstawieniem ołówkiem nazwisko aut.
Data wg działalności instytucji pod tą nazwą.