[Na Motławie. Ul. Wartka w Gdańsku] / R. Bahl. - Bahl, Reinhold (1869-1945) (1921)
Widok z Motławy na barki zacumowane na wysokości ul. Wartkiej (Am Brausenden Wasser) w Gdańsku; w głębi wieże Kościoła Mariackiego i kościoła Św. Jana oraz fragment Ołowianki.