[Stan wojenny 1981] [Rozpraszanie demonstracji przez jednoski MO] - Nieznalski, Bogusław (1948-2014). (Gdańsk-Oliwa, 1981)
Przedstawia zaparkowane przy ul. Gnilnej milicyjne samochody transportowe Star, 16 grudnia 1981 r.
Tyt. i data nadane przez katalogującego na podstawie opisu autora na rewersie, autor wg pieczątki na rewersie.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie; Polska -- 1981-1983 (Stan wojenny) -- fotografie