[Kazimierz Koźniewski - pisarz] - Folwarczny, Jan Antoni (1949-1991).; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia Kazimierza Koźniewskiego na spotkaniu literackim, luty 1979 r.
Pod zdjęciem notka dziennikarska: Gdańskie Towarzystwo Przyjaciół Sztuki wraz z Biblioteką Wojewódzką i redakcją "Dziennika Bałtyckiego" - 25 stycznia rozpoczęło cykl spotkań literackich poświęconych literaturze faktu. Pierwszym gościem był publicysta i pisarz, autor książki pod tytułem "Piątka z ulicy Barskiej" - Kazimierz Koźniewski.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem.
Keywords: Koźniewski, Kazimierz -- (1919-2005) -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie