Prosper Mérimée - Hiszpanie w Danii : komedia w trzech dniach / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1961)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 22.04.1961 r. Reżyseria i scenografia: Kazimierz Mikulski.