Ex Libris Rob. Heermann - Heermann, Erich (1880- ).; Heermann, Robert ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1945)
U góry napis Ex Libris i w kole zębatym ziejący ogniem wulkan, niżej między nóżkami cyrkla gałązki dębu i na wstędze napis: Rob. Heermann. U dołu ryte nazwisko artysty.
Data na podstawie działalności artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 1900-1945.