Czechowicza estetyzm heroiczny / Jacek Łukasiewicz. - Łukasiewicz, Jacek (1934-2021)
Recenzja książki: Czechowicz - najwyżej piękno : światopogląd poetycki wobec modernizmu literackiego / Ewa Kołodziejczyk. Kraków, 2006.