[Afisz. Incipit] Miejski Komitet Odbudowy Warszawy w Gdańsku urządza wieczór pieśni, humoru i tańca pt.: Gdański Wiatr ... / Miejski Komitet Odbudowy Warszawy w Gdańsku. ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o wydarzeniu, które miało miejsce w Teatrze Wielkim we Wrzeszczu 14.12.1955 r. Udział wzięli czołowi artyści scen Wybrzeża: Krystyna Dullowa, Aleksandra Łacińska, Hanna Zawadzka, Stefan Cejrowski, Henryk Jabłoński, Karol Baryła. Gościnnie wystąpił Ludwik Sempoliński.