[80 Cartes de Fantasie] / [Gottllieb Kisling]. - Kisling, Gottlieb (1790-1846) (1815)
Przedstawia odbitkę 10 kart ze scenami rodzajowymi bądź religijnymi. 1. kobieta grająca na klawesynie; 2. chłopiec z książeczką w ręku i batutą. 3. klęcząca i modląca się zakonnica z różańcem (?); 4. Chrystus z kulą w dłoni; 5. stojący i modlący się ksiądz przed "ołtarzykiem" z krucyfiksem i świecą, na ścianie płótno z czaszką. 6. brodaty mężczyzna w czapce, trzymający dwie kule w wyciągniętych rękach, po jednej w każdej; 7. scena rodzajowa z czterema siedzącymi i stojącymi mężczyznami (ubrani w stroje antyczne?); 8. mężczyzna z ptakiem trzymanym za głowę w dłoni i podpierający się laską, idący przed siebie, za nim podążają trzy kobiety z koszykami; 9. chłopiec niosący krzyż przy desce bądź stole, na którym stoi koszyk; 10. kobieta karmiąca piersią dziecko w kołysce.