Ex Libris Jan Cetkovský / C. - Cinybulk, Vojtech (1915-1994) ([wydawca nieznany], 1967)
Przedstawia otwartą książkę, za nią stoi błazen, napis na grzbiecie książki: Ex Libris, na okładce: Jan Cetkovský. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.