Ex Libris Helmer Fogedgaard / ak. - Kalašnikov, Anatolij Ivanovič (1930-2007) ([wydawca nieznany], 1972)
Na wzburzonych falach żaglowiec, w wodzie syrenka, napis: Ex Libris Helmer Fogedgaard. W obrębie kompozycji sygnatura autora: ak i nr dzieła 36.