Exlibris e. grabowski / E. Grabowski. - Grabowski, Edward (1904-1966) ([wydawca nieznany], 1943)
Na pierwszym planie w otoczeniu gałązek skrzypu i widłaka przybory malarskie, w głębi kapliczka i drzewo o nagich konarach. Napis: Exlibris e. grabowski, pod wyobrażeniem autograf artysty i data.