Do mieszkańców miasta Gdańska! - Gdańsk (Polska). Zarząd Miasta (Gdansk : Prezydent Miasta Gdanska, 1946)
Afisz informujący o przymusowym szczepieniu ochronnym przeciwko ospie i durowi brzusznemu.
Pod tekstem: Naczelny lekarz (-) A. Jaminski. Prezydent Miasta Gdanska (-) Fr. Kotus-Jankowski.
Tylko w tytule zamieszczono polskie znaki diakrytyczne.
Dostępny również w formie elektronicznej.
Keywords: Zdrowie -- ochrona -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970 -- druki ulotne; Ospa -- szczepienie -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- źródła