[Zapobieganie pożarom] / fotografia M. Ryczkowski. - Ryczkowski, Marek (Miesięczna Kronika Fotograficzna. Województwo Gdańskie, 1979)
Przedstawia porucznika pożarnictwa Jerzego Nowaka udzielającego rolnikom instruktarzu jak zapobiegać pożarom, 1979 r.