[Zapobieganie pożarom] - Ryczkowski, Marek; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia porucznika pożarnictwa Jerzego Nowaka udzielającego rolnikom instruktarzu jak zapobiegać pożarom, 1979 r.
Opis pod zdjęciem: Każdego roku płonie wiele gospodarstw, płoną zbiory - przyczyną pożarów w wielu wypadkach jest lekceważenie przepisów przeciwpożarowych.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem i przedstawienia.
Keywords: Fotografie -- Polska -- 1945-1990.; Straż pożarna -- Polska -- 1970-2000 -- fotografie