[Afisz. Incipit] Kupujemy tatarak (Acorus Calamus) nazwy ludowe: Ajer, lepiecha, kalmus ... ([wydawca nieznany], 1951)
Afisz informujący o skupie tataraku przez Centralę Zielarską w Gdańsku ul. Szeroka 11/13.