[Dom Przyrodników w Gdańsku] - Schönborn, Bronisław Waldemar (1909-1971). ([Gdańsk], 1937)
Przedstawia uliczkę z widokiem na wieżę Domu Towarzystwa Przyrodniczego w Gdańsku.
U dołu kompozycji ołówkiem sygnatura autora i data.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce powstania według tematu i działalności autora.
Keywords: Rysunek -- Polska -- 1900-1945.; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce