Między Lykanami a Quileute'ami : o kreacji filmowej wilkołaków w XXI wieku / Katarzyna Kaczor. - Kaczor, Katarzyna (1973- ).
Underworld - Lucian, Michael, William i Quint; Zmierzch - Jacob Black i jego wataha; wilk i wilkołak w filmie.