Ex Bibliotheca Herbert Hirschfelder Erlangen / E. F. Strobel-Matza. - Strobel-Matza, Eugen Franz (1931- ). (1980)
W ozdobnym obramowaniu fronton budynku, u dołu rozłożone otwarte książki, u góry napis: Ex Bibliotheca Herbert Hirschfelder Erlangen. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.