"Ruś" - "imię chrzcielne" narodów wschodnioeuropejskich / Jan Jarco. - Jarco, Jan (1942-2012)
1. Komponenty etymologiczne. 2. Nazwa chrzcielna. 2.1. Ruś obrazoburcza? 2.2. "Rhos" 860 rok. 2.3. Ruś słowiańska. 2.4. Ruś niesłowiańska.