Kościół N. P. Maryi, widok na wieżę i dach kościoła w czasie odbudowy [fot.] Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1945)
Przedstawia Kościół Mariacki w czasie odbudowy, widok dachu i wieży od strony płd.-zach., w głębi widoczna ul. Grobla I, 1950 r.