Rzeźba polska od XVI do początku XX wieku : katalog zbiorów / oprac. Dariusz Kaczmarzyk. - Kaczmarzyk, Dariusz (1904-2000) (Muzeum Narodowe, 1973)
Katalog kolekcji rzeźb ze zbiorów Muzeum Narodowego w Warszawie.