Ex Libris Paul Ambur - Schmidt, Eugen (1910-1975).; Ambur, Paul (1904-1974). (Leipzig, 1973)
Na tle litery: A stojąca kobieta z kartą w ręku z napisem: Ex Libris, wzdłuż lewej krawędzi napis: Paul Ambur. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty i miejscem wydania, data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 20 w