Ex Libris Jerzego Męczyńskiego Le Soleil Luit Pour Tout Le Monde / R. Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1975)
Przedstawia postać z chorągwią na koniu. Napis u góry: Le Soleil Luit Pour Tout Le Monde, u dołu: Ex Libris Jerzego Męczyńskiego. W obrębie kompoz. data: 1975. Pod przedstawieniem ołówkiem autogr. aut.