Ex Libris Prof. Dr Antoni Agopszowicz [Jan Hasso-Agopsowicz]. - Hasso-Agopsowicz, Jan (1915-1982) (1980)
Przedstawia na tle krajobrazu alpejskiego, grupę idących gęsiego, powiązanych linami wspinaczy wysokogórskich. Napis u góry: Ex Libris, u dołu Prof. Dr Antoni Agopszowicz.