Neu-Rheinstein. - Eduard Pietzsch & Comp. ([Drezno] : [Eduard Pietzsch und Comp], 1842)
Przedstawia widok panoramiczny na zamek Rheinstein - po lewej. Po prawej, Ren i czteroosobowa rodzina.
Pod polem kompozycji pośrodku tytuł, po prawej: B.III., a po lewej: III.3. Ilustracja drukowana w Borussia. Museum für Preußische Vaterlandskunde Bd. 3 (1842), Lief. 3.
Data, wydawca i miejsce wydania na podstawie odnośnika bibliograficznego.
https://www.bibliotekacyfrowa.pl 27.05.2025
Keywords: Panorama (widok); Zamek Rheinstein (Trechtingshausen); Zamki i pałace; Grafika niemiecka; Litografia