Wielostronne manipulacje twórcy wielostronnej teorii kształcenia / Michał Paluch. - Paluch, Michał (pedagog)
Słowa kluczowe: Wincenty Okoń, warszawska szkoła dydaktyki, dydaktyka ogólna w PRL, pedagogika marksistowska, koncepcja kształcenia wielostronnego, Sergiusz Hessen, Słownik pedagogiczny, manipulacje.