Exlibris Dott. Nerone Santagiuliana : Resisto A Tutto Fuor Che Alle Tentazioni / J. Battermann. - Battermann, Johannes (1909-1999) ([wydawca nieznany], 1962)
Przedstawia nagą kobietę i dwóch mężczyzn. U góry napis: Resisto A Tutto Fuor Che Alle Tentazioni, u dołu na wstędze napis: Exlibris Dott. Nerone Santagiuliana. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.