Ex Libris Bruno Da Osimo : Ars Donum Dei / TM. - Marangoni, Tranquillo (1912-1992) (1948)
Postać patrzącego w górę mężczyzny w habicie z piórem, obok pień z wyrastającymi z niego gałązkami, na którym znajduje się dewiza: Ars Donum Dei. U góry książki i świecznik, u dołu napis: Ex Libris Bruno Da Osimo. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.