Ex Libris Muzeum Żup Krakowskich [Kazimierz Zbigniew Łoński]. - Łoński, Kazimierz Zbigniew (1940-2011) (1994)
Przedstawia podobiznę męską, z lewej strony u góry data: 1859, u dołu napis: D. I. Mendelejew. Napis wzdłuż górnej i bocznej krawędzi: Ex Libris Mvzevm Żvp Krakowskich.