Ex Libris Czesław Torbé / B. Marszal. - Marschall, Bogusław (1921-1995) ([wydawca nieznany], 1966)
Żaglowiec na wzburzonym morzu, napis: Ex Libris Czesław Torbé, pod wyobrażeniem autograf artysty i data.