Z Książek Edwarda Chwalewika nabytych w Moskwie w r. 1922 E. N. - Norwerth, Edgar Aleksander (1884-1950) (1922)
Na tle muru i wież Kremla ozdobna tarcza z napisem: Z Książek Edwarda Chwalewika nabytych w Moskwie w r. 1922. Na jednej z wież chorągiew z sierpem i młotem i literami: P. C. Ф. P. Na cegłach muru sygn. aut. E. N.