Kultura literacka Antwerpii w XVI wieku / Rafał Szmytka. - Szmytka, Rafał
Zakres i treść: miasto - skrzyżowanie, książki, drukarnie, wydawcy, Antwerpia i odkrycia geograficzne, szkolnictwo i edukacja, miasto humanistów, Antwerpia - miasto otwarte, izby retoryczne, teksty o mieście.