Roman Brandstaetter - Zmierzch demonów / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1967)
Afisz teatralny pierwszej premiery jaką wystawiono w nowej siedzibie teatru na Targu Węglowym podczas uroczystego otwarcia 7.01.1967 r. Reżyseria Jerzy Goliński, scenografia Marian Kołodziej, muzyka Zbigniew Konieczny.