Studenci Politechniki Łódzkiej wobec systemu oświaty na przykładzie strajku studentów w styczniu i lutym 1981 r. / Aneta Herman. - Antkowicz, Aneta (1990- ).
Słowa kluczowe: Łódzki strajk studencki, Niezależne Zrzeszenie Studentów, NSZZ "Solidarność", Politechnika Łódzka, Socjalistyczny Związek Studentów Polskich.