Widok Gdańska od strony Motławy Foto Karol Nowaliński. - Nowaliński, Karol (1935- ). (1987)
Przedstawia widok Gdańska od strony opływu Motławy na Dolnym Mieście, w głębi widoczne kamienice przy ul. Kurzej oraz budynki zajezdni tramwajowej, 1987 r.