[Kamienice na ul. Św. Ducha w Gdańsku - nr 79 - 82] - Schönborn, Bronisław Waldemar (1909-1971). ([Gdańsk], 1938)
Fasady kamienic północnej pierzei ul. Św. Ducha - nr 82, 81, 80, 79 oraz przedproże kamienicy nr 78. Na pierwszym planie fragment kraty balustrady przedproża kamienicy Św. Ducha 66 oraz wysoki mur przedproża kamienicy 65.
Tytuł nadany przez katalogującego (na podstawie porównania z dostępną ikonografią tego miejsca). Sygn. aut. i rok powstania w pr. d. rogu kompozycji.
Rysunek na szaroniebieskawym (przebarwionym?) papierze, na szkicu ołówkowym, wykonany węglem.
Miejsce powstania na podst. działalności artysty.