Żołnierz królowej Madagaskaru : wesoła przygoda starowarszawska w 3 aktach (5 obrazach) ze śpiewami i tańcami według farsy St. Dobrzańskiego / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1949)
Program teatralny premiery 18.06.1949 r. Sezon 1948/49. Reżyseria: Ludwik Sempoliński, dekoracje i kostiumy: Roman Bubiec, choreografia: Janina Jarzynówna, kierownik muzyczny: Janusz Urbański, orkiestra pod dyrekcją Władysława Walentynowicza.