Problematyka teologiczna chrześcijańskiego męczeństwa - Kubiś, Adam (1928- ). (2013)
1. Nazwa i pojęcie męczeństwa. 2. Teologiczne interpretacje męczeństwa. 3. Kościół wobec męczeństwa.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia.
Keywords: Męczeństwo (religia); Teologia katolicka; Artykuł z pracy zbiorowej