Ex Libris Izabella Trojanowska / Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1979)
Na tle zarysu gór u dołu leżący gryf, po środku napis: Ex Libris, w owalu: Izabella Trojanowska. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.