Politechnika Gdańska / W. Tołkin. - Tołkin, Wiktor (1922-2013) ([Wydawca nieznany], 1965)
Na rewersie, na tle gdańskiego żurawia i stoczniowego dźwigu, znajduje się kadłub statku. Poniżej daty: 1945.24.V.1965, w dolnej części herb Gdańska z lwami. U góry napis: Navigare Necesse Est. Medal sygnowany W. Tołkin. Na awersie godło Polski, a w otoku napis: Politechnika Gdańska.