Abraham Calovius / Joh. Caspar Höckner. - Höckner, Johann Caspar (1629-ok. 1670) (1653)
Przedstawia portret Abrahama Calova, w półpostaci z książką, w otoczeniu symbolicznej architektury i pary kobiecych alegorii po bokach, teologa, pastora, rektora Gimnazjum Akademickiego w Gdańsku, profesora w Królewcu i Wittenberdze.