Rozmowy rzymskie : pytania na czas niepokoju / Radosław Sikorski, Wojciech Giertych. - Sikorski, Radosław (1963- ); Giertych, Wojciech (1951- ) (Znak Horyzont, 2026)
W Rzymie, miejscu spotkania historii, imperium, prawa i chrześcijaństwa, Radosław Sikorski i Wojciech Giertych OP prowadzą rozmowy o wierze, władzy, Europie i współczesnych wyzwaniach. Poruszają tematy granic władzy, roli Kościoła, kryzysu wartości i przyszłości wiary w świecie zdominowanym przez technologię. Książka stawia pytania o sens historii, tożsamość Europy i zdolność Zachodu do opowiedzenia sensownej historii o człowieku.