[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater : Heute Freitag, den 25. Dezember 1829 : Zum Benefize des Herrn Regisseur Moller : Zum Erstenmale: Ein Uhr : Melodrama in 4 Aufzügen, nach dem Englischen des Lewis von Theodor Hell : Musik von Seyfried. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1829)
Afisz przedstawienia "Ein Uhr. Melodrama in 4 Aufzügen" Carla Winklera, według Matthew Gregory`ego Lewisa, z muzyką Ignaza Xavera von Seyfrieda.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Lewis, Matthew Gregory -- (1775-1818).; Seyfried, Ignaz Xaver von -- (1776-1841).; Winkler, Carl -- (1775-1856). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne