Myśl Polska : dwutygodnik poświęcony życiu i kulturze narodu = Polish Thought : fortnightly review / [red. Marian Emil Rojek]. ([s. n.], 1941)
Informowanie Anglików o sprawach polskich, pogłębienie przyjaźni polsko-brytyjskiej.