Exlibris J. Rhebergen / [Jan Battermann]. - Battermann, Johannes (1909-1999) (1962)
Przedstawia półpostać nagiej dziewczyny stojącej w wodzie. Napis u góry: Exlibris, u dołu: J. Rhebergen. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.