Fragment z Jastarni / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997); Rolicz, Stanisław (1913-1997) ([nakładem własnym autora], 1947)
Przedstawia drewniany kuter rybacki wyciągnięty na brzeg i trzech mężczyzn na plaży opartych o burtę łodzi.