Fragment z Jastarni - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdynia] : [nakładem własnym autora], 1947)
Przedstawia drewniany kuter rybacki wyciągnięty na brzeg i trzech mężczyzn na plaży opartych o burtę łodzi.
U dołu w polu kompozycji tytuł, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy