Die Grüne Brücke. Danzig Maria Muttray. - Muttray, Maria (18..-19..) (s.n., 1915)
Widok na fragment nadbrzeżnej zabudowy ul. Powroźniczej (Röpergasse) w Gdańsku, na Zieloną Bramę i Zielony Most (z charakterystycznymi ludźmi na moście). W głębi jaśniejszą kreską dalszy ciąg zabudowy Długiego Pobrzeża, aż po Żuraw i fragment Ołowianki.