Indeks represjonowanych [baza danych ofiar represji sowieckich 1939-56 / oprac. zawartości merytorycznej Maciej Wyrwa et al. ; prace programistyczne Mariusz Kocęba]. - Wyrwa, Maciej (1974- ).; Kocęba, Mariusz (Instytut Pamięci Narodowej, 2013)
Na płycie znajdują sie biogramy blisko 190 tysięcy osób represjonowanych wraz z opisem źródeł archiwalnych pochodzących z 21 tomów "Indeksu represjonowanych" wydawanego w l. 1995-2013.